Gdzieś w Polsce, nie znaczy nigdzie - Miadziołko, Piotr (Menedżer Zdrowia, 2014)
Niektóre szpitale powiatowe będą po prostu likwidowane, niektóre są jeszcze reanimowane na siłę. Czy jednak długo wytrzymają? Według wyliczeń Związku Powiatów Polskich niemal jedna trzecia szpitali powiatowych upadnie.