Rząd wybrał szpitalom bank - Ziemniak, Grzegorz (Menedżer Zdrowia, 2014)
W grudniu prezydent podpisał nowelizację ustawy o finansach publicznych, która zmusza kolejne grupy instytucji publicznych do tego, żeby trzymały pieniądze w Banku Gospodarstwa Krajowego. Kilkudziesięciu szpitalom odebrano wolność wyboru banku. Co to oznacza?