(Prawie) wygrana wojna z AIDSRozmowa z Anną Marzec-Bogusławską, dyrektor Krajowego Centrum ds. AIDS - Maciejowski, Janusz (Menedżer Zdrowia, 2014)
– Jesteśmy krajem, w którym sytuację epidemiologiczną określa się jako stabilną. Nie powinno to jednak usypiać niczyjej czujności, gdyż HIV/AIDS pozostaje jednym z najważniejszych problemów zdrowia publicznego zarówno dla krajów Unii Europejskiej, jak i całego współczesnego świata – mówi Anna Marzec-Bogusławska.