Mnogie złamania w obrębie twarzoczaszki spowodowane wypadkiem komunikacyjnym - Mroczyk, Bartosz; Philavong, Patryk; Leszczyńska, Małgorzata; Wierzbicka, Małgorzata (Postępy w chirurgii głowy i szyi/Advances in Head and Neck Surgery, 2014)
W pracy przedstawiono przypadek 41-letniego mężczyzny potrąconego przez odłamy spadającego szybowca. Pacjent doznał mnogich złamań w obrębie twarzoczaszki. Praca zawiera również ogólne dane dotyczące wieloodłamowych złamań kości twarzoczaszki, bardziej szczegółowe omówienie złamań w obrębie żuchwy i szczęki oraz opis najczęstszych metod diagnostycznych i postępowania chirurgicznego w takich przypadkach.