Propozycje (nie) do odrzuceniaRozmowa z Maciejem Hamankiewiczem, prezesem Naczelnej Rady Lekarskiej - Koblańska, Marta; Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2015)
– W wypadku pakietu onkologicznego wysłuchanie partnerów i uwzględnienie uwag krytycznych miałoby głęboki sens, pozwoliłoby dopracować projekt tak, żeby znowu nie było wstydu, że wprowadzono w życie bubel prawny. Zamiast tego mamy chaos, a na dodatek kolejną próbę podważenia zaufania pacjentów do lekarzy – mówi Maciej Hamankiewicz.