Sami ze swymi problemami (Menedżer Zdrowia, 2015)
Dotychczas nie było w Polsce dużego, jakościowego badania socjologicznego obejmującego niemal wszystkie istotne aspekty życia z rakiem. W badaniach przeprowadzonych na zlecenie AXA Życie i Fundacji Społecznej „Ludzie dla ludzi” wzięło udział 125 pacjentów onkologicznych leczonych w 15 ośrodkach w kraju. Prezentujemy część raportu z tych badań: wnioski, diagnozy i rekomendacje.