Wszyscy wrogowie zysku - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2015)
Jednym z najbardziej obraźliwych zarzutów, jakie minister zdrowia Bartosz Arłukowicz – w swoim mniemaniu – postawił lekarzom z Porozumienia Zielonogórskiego w czasie niedawnego konfliktu o kontrakty na rok 2015, było to, że zachowują się jak biznesmeni, a nie jak lekarze. Jego zdaniem nie powinni oni kierować się zasadą zysku jak w biznesie, ale – po prostu – leczyć chorych niezależnie od tego, czy przyniesie im to zysk czy stratę.