Obiecuję dialog, nie wymianę monologówRozmowa z Cezarym Cieślukowskim, nowym wiceministrem zdrowia - Koblańska, Marta; Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2015)
– Szukamy porozumienia ze wszystkimi zainteresowanymi. Ale to normalne, że jeśli mamy kilkadziesiąt wniosków czy postulatów, czasem sprzecznych, nie możemy zrealizować ich wszystkich naraz. Potrzebne są kompromisy – mówi Cezary Cieślukowski.