Pozwólcie umrzeć naturalnie - Fedorowski, Jarosław J. (Menedżer Zdrowia, 2015)
Allow Natural Death (AND), czyli pozwolenie na śmierć naturalną, jest w Stanach Zjednoczonych usankcjonowanym wyrazem woli pacjenta. Od jakiegoś czasu w Polsce toczy się dyskusja na temat tzw. testamentów życia i sposobu wyrażania woli pacjenta, który nie życzy sobie uporczywej terapii. Czego możemy się nauczyć od Amerykanów?