Równi i równiejsi - Kurowska, Aleksandra (Menedżer Zdrowia, 2015)
Jedna decyzja sądu, jedno uzasadnienie i dwie skrajnie różne interpretacje. Czy umorzenie sprawy przeciwko Sensor Cliniq oznacza, że dopłaty do lepszej jakości np. implantów są zgodne z prawem? Narodowy Fundusz Zdrowia i Ministerstwo Zdrowia twierdzą, że nie. Część prawników i organizacje pracodawców są innego zdania.