Kłopoty ze stwierdzeniem zgonu - Aleksandrowicz, Iwona Magdalena (Menedżer Zdrowia, 2015)
Z początkiem marca sporo zamieszania wywołało wprowadzenie nowego formularza karty zgonu. Do dzisiaj bardzo często się zdarza, że zainteresowani nie wiedzą, jak z właściwą mocą urzędową stwierdzić zgon. Problemem jest to, że trudno wskazać osobę, która ma obowiązek wystawienia odpowiedniego dokumentu.