Naczynia połączone Rozmowa z Adamem Kozierkiewiczem, lekarzem, specjalistą ds. ekonomii zdrowia, ekspertem ochrony zdrowia - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2015)
To, co obserwujemy w Polsce, nie tylko w ochronie zdrowia, to powszechne stosowanie metody zarządzania przez kryzys. Czyli w momencie, gdy osiągamy na jakimś polu stanowczo mierne wyniki, usiłujemy znaleźć szybkie i skuteczne rozwiązanie – mówi Adam Kozierkiewicz.