Termometr i gorączka – Indeks Sprawności Ochrony Zdrowia 2015 - Kozierkiewicz, Adam; Gajda, Krzysztof; Gilewski, Dariusz; Ignatowicz, Mariusz; Waśko, Bernard; Kuziela, Jakub; Boguszewska, Ewa; Gowin, Roksana; Laskowska, Beata; Natkaniec, Monika (Menedżer Zdrowia, 2015)
Jak leczyć gorączkę? Przede wszystkim nie tłuc termometru. Przedstawiamy Indeks Sprawności Ochrony Zdrowia 2015 – wyniki analizy polskiej ochrony zdrowia opracowanej przez zespół prowadzący serwis internetowy www.dane-i-analizy.pl we współpracy z PricewaterhouseCoopers oraz Wydawnictwem Termedia.