Dziecko wylane z kąpielą - Janiszewski, Rafał (Menedżer Zdrowia, 2015)
W teorii na pakiecie onkologicznym miały zarobić najlepsze ośrodki. A straciły. Sposób finansowania pakietu onkologicznego spowoduje zadłużanie się ośrodków leczących nowotwory. Dotyczy to głównie lecznic pełnoprofilowych, wielodyscyplinarnych, słowem – centrów onkologii.