Krok po krokuRozmowa z Tomaszem Latosem, przewodniczącym sejmowej Komisji Zdrowia, posłem PiS - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2015)
– Prywatne szpitale nie zostaną zepchnięte na margines. Po pierwsze, szanujemy dorobek podmiotów prywatnych w ochronie zdrowia. Nie kwestionujemy roli prywatnych placówek POZ, AOS czy szpitali, choć jednocześnie jesteśmy krytycznie nastawieni do komercjalizacj i – mówi Latos.