Sprawa politycznaRozmowa z Adamem Rozwadowskim, prezesem zarządu Centrum Medycznego ENEL-MED - Gębska, Kamilla (Menedżer Zdrowia, 2015)
– Nie ma powodu, aby szpitale były tylko własnością publiczną. Wręcz przeciwnie, powinny być własnością prywatną. Wybrzmiewające często hasło, że prywatni wybierają rodzynki z koszyka świadczeń zdrowotnych, jest manipulacją. Podmioty publiczne działają tak samo – mówi Rozwadowski.