Jak po grudzie - Górecki, Wiktor (Menedżer Zdrowia, 2015)
W Niemczech zatwierdzono ustawę, w myśl której system elektronicznej karty zdrowia ma zacząć działać dopiero od 1 czerwca 2018 r. Informatyzacja ochrony zdrowia w RFN wcale nie jest pasmem sukcesów, to przeplatanka wzlotów i upadków. Możemy na swój użytek wyciągać wnioski i z jednych, i z drugich.