Wspólnymi siłami - Rolska, Paulina; Łanda, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2015)
Czy wzorem Wielkiej Brytanii powinniśmy stworzyć Fundusz Walki z Rakiem? Argumentów za jest więcej niż przeciw. Stosowanie nowoczesnych technologii medycznych w dużej grupie pacjentów z chorobami nowotworowymi wymaga znacznych funduszy, których w polskim systemie ochrony zdrowia brakuje.