Standardy postępowania dla pacjentów hematoonkologicznych – rozmowa z Małgorzatą Gałązką-Sobotką, dyrektorem Instytutu Zarządzania w Ochronie Zdrowia Uczelni Łazarskiego - Gębska, Kamilla; Koblańska, Marta (Menedżer Zdrowia, 2015)
– Technologie medyczne powinny być jednym z elementów nowoczesnego i sprawnego systemu opieki hematoonkologicznej. Brak strategicznego planowania ich dostępności w Polsce będzie skutkować pogłębianiem się różnic pomiędzy sposobami i skutecznością leczenia w Polsce i w innych krajach Europy – mówi Małgorzata Gałązka-Sobotka.