Umowy pod znakiem zapytania - Bartela, Edyta (Menedżer Zdrowia, 2015)
Ustawą z dnia 29 sierpnia 2014 r. znowelizowano ustawę Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2014 r. poz. 1232). Dodano art. 142 ust. 5, który może podważyć umowy długoterminowe z podmiotami publicznymi.