Zareformować na śmierć - Czerkas, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2016)
W ostatnich dwóch dekadach system ochrony zdrowia był nieustannie reformowany i modyfikowany – często wbrew oczekiwaniom pacjentów – przez różnej maści polityków i na szczeblu centralnym, i lokalnym. Niezadowolenie z niego jest powszechne, a krytyka od wielu lat płynie zarówno ze strony pacjentów, jak i pracowników tego sektora. Jakie są powody tej krytyki?