Priorytety w Ochronie Zdrowia 2016: co nas czeka za lat 5, co za 10, a co za 15 - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2016)
W końcu dobry plan i wizja systemu czy dalej droga od ściany do ściany? Podstawowa opieka zdrowotna jako fundament systemu czy spychana na margines? Uczestnicy konferencji Priorytety w Ochronie Zdrowia 2016 doszli do wspólnych wniosków. Ustalili, co jest potrzebą palącą, a co może lub musi poczekać, co uda się zrobić, a z czego z żalem trzeba zrezygnować.