ITP: stanowcze nie dla decyzji Ministerstwa Zdrowia Rozmowa z prof. Krystyną Zawilską z UMP, przewodniczącą Grupy ds. Hemostazy Polskiego Towarzystwa Hematologów i Transfuzjologów - Koblańska, Marta (Menedżer Zdrowia, 2016)
– Mamy leki na małopłytkowość. Dają one poprawę u 80 proc. chorych. Są bardzo dobrze tolerowane, mają mało działań ubocznych. Naprawdę bardzo trudno zrozumieć, dlaczego nie zostały wpisane na listę refundacyjną. To są przecież leki ratujące życie – mówi prof. Krystyna Zawilska.