Czy ktoś zapanuje nad turystyką medyczną? (Menedżer Zdrowia, 2016)
Raport Europejskiej Federacji Szpitali HOPE obala mity dotyczące turystyki medycznej. Jednym z nich jest przekonanie, że najważniejszym czynnikiem skłaniających pacjentów do leczenia się za granicą jest niższa cena. To nieprawda. Z analizy wynika, że jest nim nowoczesność i jakość.