Region Zdrowia Fryburg - Białk-Wolf, Anna (Menedżer Zdrowia, 2016)
Region Zdrowia Fryburg to inicjatywa klastrowa, która stanowi czołowy przykład rozwoju turystyki medycznej w Niemczech. Oparta jest na kombinacji ciekawej oferty turystycznej, wysokiego poziomu medycyny oraz autentycznej „kultury zdrowia” połączonej z odpowiednią jakością życia mieszkańców tego regionu.