Dlaczego Holandia jest czempionem, a nie Polska? - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2016)
Polska uplasowała się na przedostatnim miejscu w rankingu Euro Health Consumer Index, zdobywając 523 punkty na 1000 możliwych. W tegorocznej edycji oceniono 35 państw. Za nami jest tylko Czarnogóra. Przed nami Albania, Rumunia, Bułgaria, Serbia, nie wspominając o Czechach i Słowacji. Z kolei pierwsze miejsce zajęła Holandia, która uzyskała 916 punktów. Eksperci odpowiadają na pytanie, czy Polska kiedykolwiek dogoni Holandię.