Siedem grzechów przeciwko szpitalom powiatowym - Czerkas, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2016)
W systemie ochrony zdrowia w Polsce największy problem stanowią dzisiaj szpitale powiatowe. Czy można zarządzać szpitalem powiatowym tak, aby się bilansował? Odpowiedź jest prosta i oczywista: można. Trzeba tylko chcieć i... nie grzeszyć.