Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia? - Szulc, Jakub (Menedżer Zdrowia, 2016)
Można by przyjąć, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, a politycy myślą: „Ot, kiedy byliśmy w opozycji, byliśmy przeciw. Teraz, kiedy rządzimy, mamy pełny ogląd sytuacji, widzimy, że na wiele rzeczy po prostu nas nie stać – zmieniamy punkt widzenia”.