Koordynacja zamiast konkurencji Rozmowa z Jarosławem Pinkasem, wiceministrem zdrowia - Koblańska, Marta; Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2016)
– Chcemy stworzyć sieć szpitali, do której podstawą kwalifikowania będzie jakość. W znacznej części dotyczyć to będzie jednostek publicznych – łatwiej jest efektywnie zarządzać całością, kiedy mamy do czynienia z własnością publiczną – mówi Jarosław Pinkas.