Mapowanie zdrowia - Janiszewski, Rafał (Menedżer Zdrowia, 2016)
Rysowane w Ministerstwie Zdrowia mapy potrzeb zdrowotnych na długie lata ustalą porządek na rynku świadczeń. To na ich podstawie niektóre szpitale i przychodnie dostaną kontrakt, a inne nie. Być może te ostatnie trzeba będzie zamknąć. Jak powstają mapy? Gdzie są poprawne, gdzie zawierają błędy?