Gorące krzesła Rozmowa z Andrzejem Jacyną, p.o. prezesem Narodowego Funduszu Zdrowia - Koblańska, Marta; Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2016)
– Kontraktowanie powinno się odbywać nie w trybie konkursów, ale negocjacji – dla szpitali w sieci. Z kolei konkursy byłyby adresowane do szpitali uzupełniających sieć – mówi Andrzej Jacyna.