Złapał informatyk Tatarzyna, a Tatarzyn… - Górecki, Wiktor (Menedżer Zdrowia, 2016)
Ostatnie zamieszanie personalne w zarządzie NFZ stało się okazją do zwrócenia uwagi na problem duopolu w informatyzacji polskiej ochrony zdrowia, czy też jak kto woli – służby zdrowia. Chciałoby się powiedzieć: duopolu powstałego na… życzenie zarządzających procesem informatyzacji tego sektora.