Pasmo rozczarowań - Aleksandrowicz, Iwona Magdalena (Menedżer Zdrowia, 2016)
Pielęgniarki i położne coraz głośniej mówią o swoich problemach zawodowych. Śledząc doniesienia medialne, można odnieść wrażenie, że zachodzą zmiany korzystne dla tych grup zawodowych. Okazuje się jednak, że sposób realizacji postulatów pozostawia tak wiele do życzenia, że trudno mówić o sukcesie. Pielęgniarki nie mają w ostatnim czasie po prostu... szczęścia.