Lekcja zza oceanu Rozmowa z prof. Jarosławem J. Fedorowskim, prezesem Polskiej Federacji Szpitali, przewodniczącym Rady Programowej X Międzynarodowej Konferencji Hospital and Healthcare Management - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2016)
Jakich rozwiązań możemy pozazdrościć Amerykanom? – Dobrego współdziałania różnych elementów systemu ochrony zdrowia, począwszy od płatnika, który współpracuje na bieżąco ze świadczeniodawcą, poprzez personel medyczny przyzwyczajony do pracy zespołowej – odpowiada Jarosław J. Fedorowski.