Szkodliwa zwłoka - Masełbas, Wojciech (Menedżer Zdrowia, 2016)
Mimo upływu lat krajowe przepisy dotyczące badań klinicznych obowiązują w niemal niezmienionej postaci od 2004 r. Ostatnia duża nowela ustawy Prawo farmaceutyczne w części odnoszącej się do badań klinicznych powstała tuż przed naszą akcesją do Unii Europejskiej. W tak szybko zmieniającej się dziedzinie to niemal wieczność. Pora na zmiany.