Jesteśmy świetni. W teorii - Kornowska, Ligia (Menedżer Zdrowia, 2016)
Student potrafi opisać chorobę występującą raz na dziesięć milionów, a nie pamięta przebiegu głównych naczyń w organizmie. Symbolem naszego sposobu nauczania jest słynny obchód poranny. Profesor, kilkunastu lekarzy, a za nimi tłum studentów przechadzający się po oddziale. Nie są w stanie nawet pomieścić się w jednej sali chorych.