Problematyczna „ekonomizacja” - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2016)
Partia tworząca obecny rząd od lat głosiła, że jest przeciwna mechanizmom rynkowym, a zatem i swobodzie działalności gospodarczej, w ochronie zdrowia. Co jednak mają znaczyć słowa ministra zdrowia, że ze swobodą tą (w publicznej opiece zdrowotnej) rządzący mają „więcej problemów niż korzyści”? Jakie problemy pan minister miał na myśli?