Cienie rezydentury - Kornowska, Ligia (Menedżer Zdrowia, 2016)
Zespół rezydentów prowadzonych przez doświadczonego profesora, niezliczone kursy dodatkowe, nauka procedur pod okiem lekarza specjalisty, mnóstwo czasu na empatyczną rozmowę z pacjentem. Wszyscy to znamy... z seriali o szpitalach. Jak jest naprawdę i dlaczego w warunkach globalnej rywalizacji o lekarzy grozi nam zachwianie systemu?