Chroń dane pacjenta swego jak siebie samego - Błońska, Monika (Menedżer Zdrowia, 2016)
Dla prowadzenia podmiotu leczniczego, czy to w ramach gabinetu lekarskiego, przychodni, czy szpitala, niezbędne jest przetwarzanie danych osobowych pacjentów. Jak to zrobić, żeby nie narazić się na konsekwencje prawne?