Realizm i odpowiedzialność - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2016)
– W dalszym ciągu jesteśmy otwarte na rozmowy, ale muszą one uwzględniać realną, aktualną sytuację Instytutu – zadeklarowała dyrektor Centrum Zdrowia Dziecka po kilku dniach strajku pielęgniarek. Podobnych wypowiedzi w ostatnich kilkunastu latach były setki, jeśli nie tysiące.