Kalkulator czy komputer - Górecki, Wiktor (Menedżer Zdrowia, 2016)
Koordynowana opieka lekarska, zindywidualizowane leczenie, powiązanie oceny z celem leczenia, zindywidualizowana profilaktyka, procedury medyczne, efektywność wykorzystania najnowszych technologii, opieka ponad granicami – to wszystko zależy od zinformatyzowanych mechanizmów komunikacyjnych. A z nimi nie jest dobrze.