Systemy klasy Business Intelligence sposobem na nowoczesne i efektywne zarządzanie jednostką ochrony zdrowia - Seregiet, Andrzej; Boryń, Jarosław (Menedżer Zdrowia, 2016)
Systemy typu Business Intelligence są wysoce specjalistycznymi narzędziami wspomagającymi efektywne zarządzanie przedsiębiorstwem. Niosą szereg możliwości związanych ze skróceniem czasu oczekiwania na dane zarządcze dla kierownictwa jednostki.