Wojna na słowa - Janiszewski, Rafał (Menedżer Zdrowia, 2016)
Zmiany w ustawie o działalności leczniczej to nie tylko odstąpienie od dotychczasowego nazewnictwa (z przedsiębiorstwa podmiotu leczniczego na zakład leczniczy), ale szereg modyfikacji mających na celu dekomercjalizację pomiotów realizujących leczenie za pieniądze publiczne. Słowa mają tu ogromne znaczenie, bo niosą ze sobą poważne skutki prawne. Jakie?