Kapitał w ochronie zdrowia - Mołdach, Robert (Menedżer Zdrowia, 2016)
Gdy francuski ekonomista Thomas Piketty wydał w 2013 r. „Kapitał w XXI wieku”, nie przypuszczał chyba, że krajem, który pierwszy będzie wdrażał nowe idee, będzie Polska. A już z pewnością byłby zaskoczony, że jego swobodne refleksje dotyczące ochrony zdrowia weszły do aksjologicznego kanonu działań ministra zdrowia.