Mleko już się rozlało - Krzanowski, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2016)
Wprowadzenie do systemu pielęgniarek mających część uprawnień lekarzy w założeniach ustawodawcy ma skrócić kolejki w lecznictwie otwartym. Bo lekarzy jest w Polsce za mało. Ale przecież pielęgniarek też jest o wiele za mało, a ich liczba raczej maleje niż wzrasta.