Niedoczynność tarczycy - Bolanowski, Marek (Lekarz POZ, 2016)
Niedoczynność tarczycy jest jednym z najczęściej występujących przewlekłych schorzeń endokrynologicznych. W pracy opisano przyczyny, symptomatologię i podstawy rozpoznania niedoczynności tarczycy. Przedstawiono zasady leczenia i monitorowania niedoczynności tarczycy. Zwrócono także uwagę na możliwe przyczyny i następstwa nieprawidłowego leczenia choroby tyroksyną.