Chodzi o dzieci - Murkowski, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2016)
Niezależnie od „wielkiej polityki” toczy się życie codzienne, z problemami, które trudno zrozumieć, kierując się zdrowym rozsądkiem, i obok których nie można przejść obojętnie. Jednym z takich problemów jest sytuacja uruchomionego przed rokiem Specjalistycznego Szpitala Dziecięcego WUM.