Kaszel u dzieci ma wiele przyczynrozmowa z prof. Zbigniewem Dońcem (Lekarz POZ, 2016)
Przyczyny kaszlu u dziecka mogą być różne. Nie można go lekceważyć. O tym, co powinien wiedzieć lekarz w kontekście nowych wytycznych dotyczących kaszlu u dzieci – mówi prof. Zbigniew Doniec, kierownik Kliniki Pneumonologii Instytutu Gruźlicy i Chorób Płuc, Oddziału Terenowego w Rabce-Zdroju, konsultant krajowy w dziedzinie chorób płuc dzieci, prezes Polskiego Towarzystwa Pneumonologii Dziecięcej.