Oceniam wiedzę Polaków o HCV na trzy, ale może być lepiej Rozmowa z Mirosławem Wysockim - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2016)
– J ak oceniam wiedzę Polaków na temat zapalenia wątroby spowodowanego wirusem typu C? Dałbym Polakom trzy. Sporo osób badanych wie, że jest coś takiego jak zapalenie wątroby typu C i że dochodzi do niego w wyniku zakażenia wirusem HCV, ale… – Profesor Mirosław Wysocki, konsultant krajowy w dziedzinie zdrowia publicznego, dyrektor Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – Państwowego Zakładu Higieny, realizator projektu „Zapobieganie zakażeniom HCV”, opowiada m.in. o nagrodzonej kampanii społecznej „HCV Jestem świadom”.