Raka piersi można leczyć lepiej Rozmowa z Elżbietą Senkus-Konefką - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2017)
– W raku piersi mamy ogromny postęp, jeżeli chodzi o poprawę wyników mierzonych przeżyciami – umieralność z powodu tego nowotworu w krajach rozwiniętych spada w szybkim tempie od lat dziewięćdziesiątych – mówi dr Elżbieta Senkus-Konefka z Katedry i Kliniki Onkologii i Radioterapii Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego.